Top

Детски партита – Paintball

MDSS&PAINTBАLL

Дългосрочното партньорство между Пейнтбол Българи и спортен комплекс Малинова долина предоставя възможност на всички любители да се докоснат и преживеят пълноценно екстремно спортно преживяване.

Спортният пейнтбол е колективен спорт, който освен че предизвиква адреналин, учи и на много важни личностни позитиви. Провежда се на терен с професионална футболна трева, надуваеми укрития,и с модерна екипировка, и пораади тези причини пейнтболът става подходящ и за по-малки деца (над 8годишна възраст). Базата на комплекса разполага с две уютни заведения, които дават истинкси комфорт при провеждането на детски партита – както за децата, така и за родителите и техните гости.

 

Парти Fun&Sport - Paintball

 

Screen Shot 2019-02-26 at 12.10.14

 

Базов пакет за 10деца

Включва:

  •  Тематична онлайн покана и декорация за празника ви;
  • Спортна програма за 10 деца, която съдържа: колективно разясняване условията и стратегията на игра; екипиране на децата; същинска игра от 60мин – неорганичен брой топчета;
  • Комфортно посрещане на събитието в едно от заведениета на СК Малинова долина.

——————————————————–

Какво е спортен Paintball?

Пейнтболът е спорт, при който участниците, оборудвани с пневматични пушки, наречени маркери, изстрелват желатинови топчета пълни с боя. При съприкосновение с целта, топчетата се пукат и оставят солиден отпечатък Топчетата могат да бъдат и гумени, когато се играе в зала. Тази разновидност се нарича Ребол пейнтбол.

Пейнтболът не е контактен спорт и един от най-безопасните. И със сигурност най-безопасния от екстремните. Единственото място, на което можете да получите нараняване е в областта на лицето. Ето защо и най-важното правила в спорта е да не махате маската докато сте на терена. А маските са специално проектирани да защитят лицето и ушите.

Най-общо пейнтболът се дели на горски (woodball), спийдбол (speedball) и еърбол (airball).
Горският е подходящ за начинаещи и любители на репликите на истински оръжия и реални военни действия. Игрите се провеждат сред природата на горски терени. Голям плюс са многочислените отбори от по над 15 човека. Разнообразието от сценарии за игрите също е неизчерпаемо: превземане на флаг, кралят на хълма, ВИП, конвой, гонитба на терористи и много други.
Спийдбол (speedball). Разликата от горския е в терена. Може да се играе в тип градска среда (urban) с изоставени постройки и/или укрития от гуми, варели и т.н. На този терен може да видите както горски пейнболисти така и еърбол състезатели.
Еърбол (airball). Това е спортен/турнирен пейнтбол. Теренът е с размери обикновено 20х40 м. а укритията са надуваеми фигури. Отборите рядко са с повече от по 5 човека. Предпочитан от напреднали играчи, но подходящ и за начинаещи и деца. Изключително динамични и натоварващи игри. Екипировките се различават от тези на горския пейнтбол и са доста по-атрактивни и цветни. Уменията, които ще придобиете на това игрище ще ви свършат страхотна работа и в гората.

Възможно най-безопасния сценарий на игра е, като на еърбол игрище добавим ребол топчета. Тъй като не се очаква топчетата да се спукат, това ни позволява да намалим значително и силата на стрелбата. По този начин пейнтболът става подходящ и за по-малки деца. На терен с професионална футболна трева и надуваеми укрития, хлапетата остава само да се забавляват, а майките да се наслаждават на тяхното щастие. Разбира се, правилото за маската остава в сила. Накзанията за неспазване са изключително строги. Може да се стигне и до изгонване на участник при грубо нарушение на правилата.

Агресивната игра също се наказва.

Пейнтболът е колективен спорт. Ти зависиш от съотборниците си и те разчитат на теб.Тук се развиват комуникативни умения, отборна принадлежност, дисциплина, тактическо мислене, феърплей, двигателна култура и най-вече се забавляваш.