Top

Частен тенис клуб “Малинова долина”

Мисия:

Наш дългогодишен стремеж винаги е бил работата с деца и създаването на успешни състезатели. За да създадем максимално добри условия на нашите малки шампиони, от началото на летен сезон 2015г. правим структурна промяна и тенис кортовете на СК Малинова долина Sport се предлагат само на любители, членове на клуба ни. Следвайки практиката на западните страни, създаваме малко клубно общество от приятели на тениса, което се състои от ограничен брой почитатели на тениса, а след време се пръвръщат и в наши приятели! 

История:

Академията е открита през 2009 година под името New Generation Tennis Academy (NGTA) и е естествено продължение на близо двадесет годишния труд на екипа ни в областта на тениса. Работата ни по изграждането на голяма, модерна база се превръща в реалност и след дълги години упорит труд Tенис клуб “Малинова долина” е факт. 

База:

МАЛИНОВА ДОЛИНА Sport се намира в тихо място, близо до Околовръстния път и е заобиколена от природа. Независимо от атмосферните условия и сезона, работата в академията никога не спира. Във всички спортни съоръжения има инсталирана мощна отоплителна система, осигуряваща необходимата за подрастващите и спортуващите комфортна температура.

Базата на Малинова долина Sport предлага:

  • Два корта с настилка Deco Turf  (използвана на US Open); оборудвани с мощно осветление за късните часове;
  • Червен корт с клей настилка; Оборудвани с мощно осветление за късните часове;
  • Специализирана зала за мини тенис за малките ни спортисти;
  • Зала с един корт с мултифункционална тревна настилка, която пази от слънце или дъжд и запазва истински комфорт през зимните дни.

МАЛИНОВА ДОЛИНА Sport” предлага тенис кортове с настилка Deco Turf - настилката, използвана на US Open, Олимпиадите в Атина 2004 и Пекин 2008 и много други ATP и WTA турнири.

С времето тази настилка се е доказала с качествата си и се е наложила, като най-използвана и предпочитана в цял свят. Около седемдесет процента от всички професионални турнири в света се провеждат именно на твърди кортове. Последните понякога се наричат от коментатори и анализатори “бързи”, но това не е само заради по-бързия отскок на топката, а и заради по-бързото придвижване по тях. Отскока на топката на такива настилки, всъщност е коренно различен за всяко изпълнение – от нормален до много бърз. В нашето изпълнение имаме балансиран, среден по скорост и височина отскок на топката, относително близък до този на червени кортове. И тъй като по-бързото придвижване дава на играча повече време за подготовка след противников удар имаме настилка, на която насладата от играта е по-голяма. Като допълнение на тази настилка никога няма да бъдете изненадани от лош отскок на топката.
Deco Turf e висок клас многопластова настилка за тенис. Тя в никакъв случай не бива да се бърка с обикновен, боядисан бетон или асфалт – настилки, които се срещат често в България.