Top

Частен тенис клуб “Малинова долина”

Мисия:

Наш дългогодишен стремеж винаги е бил работата с деца и създаването на млади и успешни състезатели. За да създадем максимално добри условия на нашите малки шампиони, от началото на летен сезон 2015г. правим структурна промяна, която засяга посетителите на Малинова долина Sport. В името на работата ни с детски групи и състезатели тенисисти, часовете които ще са свободни за любителска игра ще бъдат ограничени. Имаме желание да създадем клубно общество, което да се състои от малък брой почитатели на тениса, които заедно с нас ще подкрепят малките състезатели.

История:

Академията е открита през 2009 година под името New Generation Tennis Academy (NGTA) и е естествено продължение на близо двадесет годишния труд на екипа ни в областта на тениса. Работата ни по изграждането на голяма, модерна база се превръща в реалност и след дълги години упорит труд Tенис клуб “Малинова долина” е факт. 

База:

МАЛИНОВА ДОЛИНА Sport се намира в тихо място, близо до Околовръстния път и е заобиколена от гори, поляни и поточе. Независимо от атмосферните условия и сезона, работата в академията никога не спира. Във всички спортни съоръжения има инсталирана мощна отоплителна система, осигуряваща необходимата за подрастващите и спортуващите комфортна температура.

Базата на Малинова долина Sport предлага:

  • Два корта с настилка Deco Turf  (използвана на US Open); през зимния сезон се покриват с отопляема балонна конструкция; Оборудвани с мощно осветление за късните часове;
  • Червен корт с клей настилка; Оборудвани с мощно осветление за късните часове;
  • Специализирана зала за мини тенис за малките ни спортисти;
  • Зала с покривна контрукция с мултифункционална настилка, която пази от слънце или дъжд и запазва истински комфорт през зимните дни.
  • Зала за тенис на маса: новооткритата ни мини зала оборудвана с 5 нови маси;
  • Няма ограничение в работното време на комплекса.

На територията на комплекса има изградени съблекални, стая за масаж, малък басейн, сауна, джакузи, кафе-бар с WIFI и и малък ресторант.

 

МАЛИНОВА ДОЛИНА Sport” предлага единствените в София тенис кортове с настилка Deco Turf - настилката, използвана на US Open, Олимпиадите в Атина 2004 и Пекин 2008 и много други ATP и WTA турнири.

С времето тази настилка се е доказала с качествата си и се е наложила, като най-използвана и предпочитана в цял свят. Около седемдесет процента от всички професионални турнири в света се провеждат именно на твърди кортове. Последните понякога се наричат от коментатори и анализатори “бързи”, но това не е само заради по-бързия отскок на топката, а и заради по-бързото придвижване по тях. Отскока на топката на такива настилки, всъщност е коренно различен за всяко изпълнение – от нормален до много бърз. В нашето изпълнение имаме балансиран, среден по скорост и височина отскок на топката, относително близък до този на червени кортове. И тъй като по-бързото придвижване дава на играча повече време за подготовка след противников удар имаме настилка, на която насладата от играта е по-голяма. Като допълнение на тази настилка никога няма да бъдете изненадани от лош отскок на топката.
Deco Turf e висок клас многопластова настилка за тенис. Тя в никакъв случай не бива да се бърка с обикновен, боядисан бетон или асфалт – настилки, които се срещат често в България.