Top

Зимна верига детски турнири

 

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ: ЗАЯВКИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ НА TURNIR@MDSS.BG

MDSS WILSON JUNIOR CUP 2017/2018г 

MDSS-Wilson-Junior-Cup_logo

 

Тенис клуб “М Спорт” и спортен комплекс “Малинова долина Sport&Spa” стартират за трета поредна година зимна верига от турнири за възрастови групи 10, 12 и 14-годишни момичета и момчета.

Във връзка с поддържането и развитието на подрастващите тенисисти, СК Малинова долина съставя календар (виж) за турнири, които ще се провеждат всяка събота до края на зимния сезон. Стремежът на “ТК М Спорт” е да предостави на всички усърдно трениращи тенисисти повече възможности за състезателна среда и развитие, както за децата от нашия клуб, така и за всички останали клубове на регионално ниво.

Веригата ще се състои от 18 турнира общо за момичета и момчета, които ще се проведат на най-популярната настилка сред професионалистите – твърди кортове. Турнирите са със затворена схема до 16 участници и с цел максимално добра организация няма да бъдат допускани състезатели, които не са заявили своето участие предварително. Подаване на заявка може да се направи на нашата онлайн система (виж) или на имейл turnir@mdss.bg.

За всеки турнир ще се провежда техническа конференция, официално теглене на жребии, предварително изготвена програма и схема, които ще може да открите тук във всеки предходен петък преди турнира. На всеки турнир ще присъства съдия на клетка.

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ: ЗАЯВКИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ НА TURNIR@MDSS.BG

Подробна информация можете да намерите в Наредбата (виж).

Настилка Deco Turf

Веригата ще се проведе на настилка Deco Turf  – настилката, използвана на турнири като US Open, Олимпиадите в Атина и Пекин и повечето турнири от ATP и WTA. Подробни характеристиките можете да видите тук.

Характеристики

* Движение: За разлика от общоприетото схващане, основната разлика в играта на твърди кортове не е в отскока на топката, а в по-бързото придвижване. Почти няма приплъзване и смяната на посоката става значително по-бързо. Освен това няма зони с различно сцепление (влажни или сухи петна, изскочили линии, камъчета и други). * Отскок на топката: За разлика от всички други настилки топката отскача винаги правилно и се влияе по-малко от метеорологичните условия (не попива влага от корта и не се цапа). Разпространено е грешно вярване, че отскока е по-бърз от другите настилки. Истината е, че настилката може да се изпълни в много различни вариации в седемте си пласта и да се постигне от бавен до много бърз отскок. В случая имаме решение с балансиран такъв. * Очертания: Линиите винаги са чисти и се виждат по-добре в сравнение с другите тенис настилки. Освен това топката отскача от тях много близо до начина, по който отскача от останалата част от корта.